Nustrup-borgere vil redde byens købmand

Peter Bjørnskov går snart på pension efter 28 år som købmand i Nustrup. Nu vil byens borgere redde butikken, der er byens eneste.

Købmanden i Nustrup, Peter Bjørnskov, har tjent som købmand i byen i snart 28 år, men nu skal det være slut.

- Det er en aftale, konen og jeg har haft i 28 år, at når jeg blev 62, så skulle jeg stoppe, siger Peter Bjørnskov til TV SYD.

Det eneste Peter Bjørskov mangler at gøre nu, er at få købmandsbutikken solgt.  Og der har også været mindst én seriøs køber til købmandsbutikken - et ungt par, der var klar til at drive købmandsbutik.
- Men de fik nej af banken, fortæller Peter Bjørnskov.

Han ved ikke præcis hvorfor, for købmandsbutikken har en sund økonomi og en årlig omsætning på over syv millioner kroner. Han har dog en mistanke.

- Jeg tror, det er fordi, den ligger her ude på landet, sige Peter Bjørnskov.

- Der er jo også rigtig mange huse til salg herude, fordi det er så svært at låne penge til at købe, siger Peter Bjørnskov til TV SYD.

Til jul lukker og slukker købmanden i Nustrup, men den tanke kan Nustrup-borger Jette Jakobsen slet ikke bære, så hun har inviteret alle byens borgere til borgermøde i forsamlingshuset tirsdag aften. Planen er at finde en løsning, der måske på sigt kan redde den lokale købmandsbutik.

Jette Jakobsen har spurgt flere banker, hvor mange penge, borgerne skal samle sammen, før banken vil låne dem resten af beløbet til at købe købmandsbutikken for. Men heller ikke det spørgsmål kunne bankerne svare på.

- De ville ikke fortælle mig konkret, hvor mange penge vi skal stille med, før de vil låne os resten, og så er det jo lidt svært at få folk med, siger Jette Jakobsen til TV SYD.

Borgermødet finder sted tirsdag d. 22. september k. 19.00 i Nustrup forsamlingshus. Se med, når TV SYD sender live fra borgermødet i udsendelsen 19.30.