TV der bevæger dig

Ny halm-brand ved Haderslev

For anden gang inden for to døgn - og for tredje gang inden for to uger - har der været en voldsom brand i et halmlager ved Haderslev.

03:30

Billedet her er fra en stor halmbrand natten til mandag. Natten til tirsdag var den galt igen - en lade ved Hejsager brændte.

1 af 2

Branden fandt sted natten til tirsdag på en landejendom på Sodegade i Hejsager. Ifølge vagtchefen fra Syd- og Sønderjyllands Politi var der tale om brand i en stor mængde halmballer i en lade.

- Branden var fuldstændig overtændt, så vi formoder, at laden brænder helt ud, siger Claus Skovgaard til TV SYD.

Stuehuset på gården har ikke været i umiddelbar fare for at blive antændt, men beredskabet måtte evakuere nogle heste fra en stald tæt på den brændende lade.

Tredje halmbrand på to uger

Branden i Hejsager er den tredje af sin slags på blot to uger i området omkring Haderslev. Natten til mandag brændte 460 bigballer og 60 tons kunstgødning på en gård ved Marstrup - blot 15 kilometer fra Hejsager.

Den 23. februar var der ligeledes brand i et stort halmlager - også ved Haderslev. Denne gang brændte 4.000 bigballer i en lade. Selv om det er tredje halmbrand inden for to uger, vil politiet endnu ikke konkludere, at der er tale om påsatte branden.

- Det er for tidligt endnu at sige. Vi er stadig i gang med undersøgelser af brandstederne, siger vagtchef Claus Skovgaard.