TV der bevæger dig

Ode til en lagret Danbo

Ostemanden på Gravene i Haderslev har en næsten tematisk leverance af ost til Sct. Severin Sangkor. Nu har ostemanden inviteret koret hen, hvor osten kommer fra, og der bliver sang på Lindved Mejeri.

Sct. Severin Sangkor optræder med både lyd, duft og smag.

Korleder Astrid J. Thomsen fra Gl. Haderslev Kirke køber gerne oste på Gravene i Haderslev, hvor der er torvedag to gange om ugen.

Oste-tema

Én gang hvert år kommer ostemand Bent Roskvist med ost til afslutningen for Sct. Severin Sangkor, og han leverer ost fra forskellige egne og under forskellige temaer.

Det har været franske oste, nordiske oste og europæiske oste, og de er ifølge Astrid Thomsen fortæret med glæde og forundring blandt sangere, der ellers ikke spiser ost.

Ostesang på mejeri

Nu har han besluttet at invitere sangkoret hen, hvor osten kommer fra. Sct. Severin Sangkor skal til det gamle Lindved Mejeri for at se, dufte og smage og levere lidt korsang mellem Havarti'en og den lagrede Danbo.

Bent Roskvist har ønsket, at koret kvitterer med at synge Sebastians "Ostesangen". Det foregår i mejeri-salen.

De 50 medlemmer i koret plejer at synge en gang om måneden til gudstjeneste i Gl. Haderslev Kirke under ledelse af Astrid J. Thomsen.

TV Syd sniger sig med under korets besøg på Lindved Gamle Mejeri, og "Ostesangen" kan høres i udsendelsen klokken 19:30.

Mest sete på tvsyd.dk