TV der bevæger dig

Ole Olsen hælder specialjord i Parken

Den tidligere mangedobbelt speedwaymester Ole Olsen er i gang med at fylde Parken op med 3500 tons specialjord fra England. På lørdag skal national-arenaen være ramme om VM i speedway.

Her skal slaget slås, siger Ole Olsen og peger på første sving.

Banen i arken er kun 274 meter - det giver ekstra intens spænding.

Ole Olsen mener, at betingelserne for at lave en bane er optimale under Parkens beskyttende tag.

1 af 3

Med overdækningen i Parken kan man skabe de bedste vilkår for banen.

- Det helt afgørende i forbindelse med udførelsen af banen i Parken er, at vi med det mobile tag kan styre vejret inde i Parken den sidste uge op til løbet. På den måde tilpasser vi luftfugtigheden i selve banen, så vi får de absolut bedste baneforhold til kørerne, forklarer Ole Olsen.

274 meter

Banen i Parken er en af de mindste baner, der køres på i VM-sammenhæng. Men ifølge Ole Olsen så er Parken også en af verdens bedste speedwaybaner. De gode baneforhold på den 274 meter lange og teknisk svære bane, kræver det optimale af kørerne.

Samtidig får tilskuerne masser af tætte løb og derved underholdning i top.

- Da der er forholdsvis kort afstand ned til første sving, så vil vi se nogle voldsomme kampe om at komme først. Det betyder, at kørerne skal trække på alle deres kørefærdigheder, samtidig med, at starterne er ekstremt vigtige, forklarer Ole Olsen.

Banerekorden i Parken indehaves af danske Nicki Pedersen på 54,20 sekunder. Banen har en længde på 274 meter. Der er plads til ca. 28.000 tilskuere under løbet, da nogle pladser forsvinder pga. sikkerheden.

Specialjord

160 lastbiler lastet med knap 3.500 tons specialjord fra England fylder i disse dage Parken.

Speedwaybanen i Parken etableres direkte på græstæppet adskilt af en åndbar fiberdug. Selve belægningen kommer oprindeligt fra England og består af en form for lerskifer, der så er tilpasset belægningen og herefter komprimeret, så det er egnet til at køre speedway på. Der er i alt 14 mand man på opgaven med at konstruere den midlertidige bane i Parken, hvilket tager ca. tre dage.

Hjemmebane

Grand Prix løbet i Parken på lørdag er det syvende i rækken af i alt 12 løb i VM serien. De danske VM-stjerner, Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og wildcard Michael Jepsen Jensen tager imod verdenseliten på hjemmebanen i kampen om vigtige VM points.

Mere sport