Omfattende anklager mod John Knudsen

Drab, omfattende frihedsberøvelse, voldtægt og usømmelig omgang med lig.

Sådan lyder hovedanklagerne mod førtidspensionist John Knudsen, 45 år, der har tilstået drabet på Kirsten Bay Andersen i Haderslev 27. september sidste år.
 
Statsadvokaten er færdig med anklageskriftet, så John Knudsen kan komme for retten.

Kirsten Bay Andersen, 52 år, blev kneblet, bundet og voldtaget, inden hun blev kvalt på førtidspensionisten båd og kastet i Haderslev Fjord bundet til en blyklods.

Natten før drabet var Kirsten Bay Andersen blevet overfaldet af manden ved de offentlige toiletter på Teaterstien i Haderslev. Hun var på vej hjem fra en firmafest.

Manden tvang hende til at følge med til sin båd, der lå fortøjet i Haderslev Havn. Han bandt og kneblede kvinden og sejlede fra havnen og ud i fjorden med sit offer.

Voldtaget flere gange

Ude på fjorden blev kvinden flere gange voldtaget og udsat for andre grove og ydmygende overgreb, uden at hun var i stand til at gøre modstand. Muligvis blev hun bedøvet, fremgår det af anklageskriftet.

Den 45-årige optog en del af sin omfattende mishandling af kvinden på sin mobiltelefon. Selve kvælningen skete, mens båden lå fortøjet til en pæl.

Efter drabet blev kvindens lig udsat for usømmelig behandling og fotograferet, inden det blev bundet til en blyklods og smidt i fjorden.

Manden, der i november blev udleveret fra en flugt til Spanien, er også anklaget for anden kønslig omgang med en mindreårig pige på sin båd i lystbådehavnen i Sønderborg.
 
Ifølge anklageskriftet befølte han pigen på kønsdelene, og han stak sine fingre eller hånd op i skeden på pigen, der på det tidspunkt var mellem 9 år 12 år gammel.

Politiet har konfiskeret en omfattende samling af børnepornografisk materiale hos John Knudsen.