Op mod 50 lokale medarbejdere hos Skat skal på landevejen

Torsdag fik mellem 40 og 50 medarbejdere hos Skat i Haderslev at vide, at de skal flytte arbejdsplads fra Haderslev til henholdsvis Ribe, Tønder, Middelfart og Odense.

Beskeden har ifølge tillidsrepræsentaten vakt stor frustration hos en del medarbejdere.

På landsplan skal op mod 1.400 skattemedarbejderes stillinger flyttes rundt i landet, når Skat erstattes af et nyt skattevæsen med syv faglige styrelser.

Den nye skatteforvaltning betyder samtidig, at mange stillinger flyttes til en anden styrelse.

quote

Personligt rammer det mig sådan, at jeg fra juli 2018 skal arbejde i Horsens. Umiddelbart er det ikke en flytning, jeg ser frem til, da det betyder, jeg skal ud på en lang køretur på E45 med masser af trafik.

Tine Vestergaard Todsen, tillidsrepræsentant, Skat, Haderslev

I Haderslev rammer omstruktureringen ifølge tillidsrepræsentant Tine Vestergaard Todsen mellem 40 og 50 medarbejdere ud af de 80 personer, som lige nu arbejder i Haderslev:

- Jeg har brugt dagen på at snakke med de mange medlemmer, som fra næste år bliver ramt af den her omrokering. Der er en del frustrationer hos folk for at sige det mildt, fortæller Tine Vestergaard Todsen til TV SYD.

Ifølge tillidskvinden er det især de lange køreture, som venter for manges vedkommende, som frustrerer:

- Personligt rammer det mig sådan, at jeg fra juli 2018 skal arbejde i Horsens. Umiddelbart er det ikke en flytning, jeg ser frem til, da det betyder, jeg skal ud på en lang køretur på E45 med masser af trafik, siger Tine Vestergaard Todsen, der bor i Kolding. 

Hvor mange medarbejdere, der bliver berørt at flytning i de enkelte styrelser i henholdsvis Ribe, Tønder og Horsens, er der ikke en samlet opgørelse over.

Tillidsrepræsentanten hos Skat i Middelfart, Anita Illum, oplyser til TV SYD, at 180 medarbejdere ud af de nuværende 250 i dag har fået at vide, de skal flytte arbejdssted.

Når hele planen er gennemført i 2021, vil skattevæsnet have 1.800 flere medarbejdere end i 2015. Der vil være 8.700 medarbejdere i den samlede forvaltning, oplyser Skat.