To perlemål bag Esbjerg-comeback

Esbjerg vendte med flotte scoringer 0-1 til en 2-1-sejr i hjemmekampen mod Sønderjyske.

Esbjerg leverede onsdag aften et godt comeback mod gæsterne fra Sønderjyske i Superligaen. Udeholdet kom foran, men Esbjerg kunne efter et par flotte mål til sidst juble over en sejr på 2-1.

Med sejren holder Esbjerg kursen mod en top-fem-placering, hvilket giver adgang til europæisk fodbold. Sønderjyske misbrugte muligheden for at øge afstanden ned til bundholdene Viborg og AGF, som først spiller torsdag.

Gennem hele kampen sad Esbjerg tungt på spillet, men det så længe ud til, at Sønderjyske ville få vigtige point med hjem til Haderslev.

Sønderjyske havde valgt at spare et par småskadede spillere. Således var hverken Tommy Bechmann eller Johan Absalonsen med i truppen. Oveni fik man undervejs i kampen Silas Songani skadet.

I front hos sønderjyderne var Rubin Okotie, og det var også ham, som efter 25 minutter dukkede op foran Esbjerg-målet og aldeles køligt scorede til 1-0. Det var østrigerens ottende mål i foråret.

Esbjerg gik i stå efter Sønderjyskes mål, men netop som alle havde indfundet sig med, at der ikke skete mere i første halvleg, scorede hjemmeholdet på flotteste vis. Martin Pusic sendte på et frispark elegant bolden op i målhjørnet til 1-1.

I anden halvleg fortsatte mønstret med stor overvægt til Esbjerg i boldbesiddelsen, men Sønderjyske-forsvaret var svært at lirke op. Esbjerg-presset blev dog øget mod slutningen af kampen, og med under 10 minutter tilbage måtte gæsterne kapitulere.

Indskiftede Casper Nielsen blev matchvinder, da han flugtede bolden op i målhjørnet med et flot spark fra omkring 20 meter. En fortjent sejr til Esbjerg, der dog måtte slide hårdt for den.

De to hold skal allerede i aktion igen på søndag i næstsidste spillerunde. Sønderjyske møder på udebane AGF i en vital bundkamp, mens Esbjerg besøger OB.