Plejefirma stævner kommune for millionbeløb: - Vi ser ingen anden udvej

Hjemmeplejefirmaet Sundplejen vil have Haderslev Kommune til at betale 8,4 millioner for underbetalt arbejde og har nu stævnet kommunen.

Hjemmeplejefirmaet Sundplejen har stævnet Haderslev Kommune for 8,4 millioner kroner.

Fra august 2017 til august 2020 mener plejefirmaet, at kommunen har betalt for lidt til firmaet, og det er de penge, som Sundplejen nu vil have tilbage.

quote

Vi har gennemgået det materiale, der forelægger, meget grundigt, og det er ikke vores opfattelse, at der er sket noget ulovligt.

Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune

- Selvom kommunen forhøjede afregningspriserne i 2020, så har de ikke ville imødekomme os på det tab, vi mener at have frem til ændringen. Derfor ser vi ingen anden udvej end at stævne kommunen, siger direktør i Sundplejen Valentina Demiraj i en pressemeddelelse. 

Kommune uenig i krav

Stævningen betyder, at Sundplejen nu har lagt sagt an mod Haderslev Kommune. Altså er det nu op til retten at afgøre, hvorvidt kommunen har afregnet ulovligt. Direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune, Rolf Dalsgaard Johansen, mener ikke, at der er blevet afregnet forkert.

- Vi har gennemgået det materiale, der forelægger, meget grundigt, og det er ikke vores opfattelse, at der er sket noget ulovligt, siger han.

quote

Det er ikke vores vurdering, at de er berettiget til et beløb, men det må være rettens afgørelse.

Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune

Der har været flere forsøg på at skabe et forlig mellem kommunen og plejehjemsfirmaet, men det er ikke lykkes for de to parter at blive enige.

- Det er ikke vores vurdering, at de er berettiget til et beløb, men det må være rettens afgørelse, siger Rolf Dalsgaard Johansen. 

Politianmeldelse og fyreseddel

Stævningen er kommet efter, at Haderslev Kommune i forrige uge opsagde Sundplejen med øjeblikkelig virkning. Kommunen har derudover politianmeldt hjemmeplejefirmaet for at have opkrævet betaling for ydelser, som kommunen mener, at firmaet aldrig har leveret.

- Jeg er meget overrasket over Haderslev Kommunes fremgangsmåde og beskyldninger, som jeg slet ikke kan genkende. Så sent som i august har et uafhængigt, uanmeldt kontroltilsyn konstateret, at vi lever op til alle vores forpligtelser i Haderslev Kommune og med en høj faglig kvalitet, siger Valentina Demiraj.

Et andet hjemmeplejefirma har overtaget opgaverne fra Sundplejen til samme afregningspriser.