TV der bevæger dig

Politi til bilister efter uheld: Kør bil når I kører bil

En tabt lastbilcontainer og nysgerrige bilister trak torsdag eftermiddag lange køer i både nord- og sydgående retning på motorvejen ved Haderslev.

En væltet lastbilcontainer - og nysgerrige bilister - var grunden til at E45 ved Haderslev var plaget af kø-kørsel torsdag eftermiddag. Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

En væltet anhænger og bunker af gamle tæpper, der lå spredt ud over motorvejen ved Haderslev, var årsag til at bilister torsdag eftermiddag sad i kilometer lange køer på Sønderjyske motorvej.

Kort før klokken 15 kom en lastbilanhænger i slinger og væltede, da den ramte midter-autoværnet i nordgående spor mellem afkørsel 69 Haderslev Syd og rasteplads Ustrup Øst.

En høj container fyldt med gamle tæpper væltede om på siden, og spærrede overhalingssporet i nordgående retning, mens tæpper væltede ud i overhalingssporet i sydgående retning.

Uheldet kunne passeres med forsigtighed i begge retninger, men det trak lange køer.

Vi ser mange trafikanter, der faktisk holder stille for at se, hvad der sker.

Flemming Midtgaard, indsatsleder, Syd- og Sønderjyllands Politi

Holdt stille for at se

Og det var ikke kun uheldet, der var med til at sinke rejsetiden på stedet. Nysgerrige bilister var medvirkende årsag til en forøget rejsetid, som i perioder nående op på 30-40 minutter.

- Vi ser mange trafikanter, der faktisk holder stille for at se, hvad der sker, og der sker ikke noget lige nu. Der er ikke nogen, der arbejder, sagde indsatsleder Flemming Midtgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD, mens oprydningsarbejdet stod på.

Opfordringen fra indsatslederen til bilisterne var da også klar:

- Koncentrer jer om at køre bil, når I kører bil!

Oprydningsarbejdet blev besværliggjort af, at der skulle trækkes tæpper væk under den væltede container før den kunne bringes på ret køl og fragtes væk fra motorvejen.

Kort før klokken 18 kunne motorvejen genåbnes igen i begge retninger.