TV der bevæger dig

Politiet har mistanke om svindel: Savner du dette kostbare keramik?

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen af omfattende tyveri af kostbar keramik.

Politiet forsøger - med borgernes hjælp - at få svar på, om bl.a. disse to hvide papegøjer af porcelæn, med bruneret metal, med to lyseholdere og blomster er købt og solgt på legal vis. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Læs også Museumstyv stjal i et halvt år, før det blev opdaget

Politiet har beslaglagt flere eksemplarer af såkaldt unika-keramik, som en formodet gerningsmand enten har solgt til auktionshuse eller tilbudt til antikvitetsforhandlere. Politiet forsøger nu - med borgernes hjælp - at få svar på, om genstandene kan være købt og solgt på legal vis. 

Desuden efterlyser politiet med fotos to vaser, en Kähler-vase fra slutningen af 1800-tallet, og en vase, designet af Thorvald Bindesbøll og fremstillet af G. Eifrig, der er stjålet fra Ehlerssamlingen i Haderslev i perioden medio juni til medio oktober 2017. 

I alt 10 unikke kunstværker er nemlig forsvundet fra det lille museum, Ehlers Samlingen, i Haderslev. Tyven har stjålet vaser og lerfade. Politiet har fundet ni ud af de ti stjålne ting igen. Det skete, da det blev forsøgt at sælge tingene videre på auktion.