Politiet intensiverer indsatsen i Haderslev

I den kommende tid vil politiet være mere synlige i Haderslev.

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at der ikke er en bandekonflikt på trapperne i Haderslev. Det er politiets opfattelse, at der er en gruppe utilpassede unge mennesker i Haderslev, der har et stort behov for at markere sig og for at blive bemærkede.

Uroen i Haderslev kom til udtryk i weekenden, hvor to betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi måtte trække sig fra en episode, hvor de blev omringet af ti truende personer. Ligeledes udbrændte to biler. Herunder en af JydskeVestkystens redaktionsbiler.

quote

Borgere i Haderslev vil derfor også allerede fra i dag kunne se mere politi i bybilledet.

Tage Jehn, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

Det får nu politiet til at reagere.

- Syd- og Sønderjyllands Politi har fokus på gruppen, og borgere i Haderslev vil derfor også allerede fra i dag kunne se mere politi i bybilledet. Politiet vil med andre ord være endnu mere synlige i byen i den kommende tid – og der vil konsekvent blive grebet ind mod lovovertrædelser, siger politiinspektør Tage Jehn i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Den øgede indsats har flere årsager, forklarer den lokale politileder.

- Vi har også styrket indsatsen i Haderslev, fordi borgerne fortsat skal føle sig trygge i deres by, siger lokalpolitileder Jacob Ulvedal. Han tilføjer, at politiet har et særdeles godt samarbejde med Haderslev kommune og SSP-medarbejdere i området. Dette samarbejde vil man selvfølgelig også trække på i forhold til gruppen af unge.