TV der bevæger dig

Politikere bekymrede for Beredskabsstyrelsen i Haderslev

Borgmesteren i Haderslev, H.P. Geil (V), er bange for, at Beredskabsstyrelsens station i byen bliver lukket. Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti er enige om, at der skal spares 125 millioner årligt på området.

Foto: Signe Dohn, TV SYD

Arbejdspladser, uddannelsespladser og unge mennesker til at give byen liv. Alt sammen noget, som enhver borgmester må ønske for den by, han står i spidsen for.

Sådan er det også i Haderslev, hvor borgmester H.P. Geil (V) er bekymret over udsigten til at byens Beredskabsstation måske skal lukke. Den er nemlig arbejdsplads for mange af byens borgere, hjemsted for unge værnepligtige og samarbejdspartner med Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev, hvor der som det eneste sted i Danmark bliver uddannet indsatsledere til de kommunale beredskaber og brandværn.

Borgmesteren i Haderslev er bange for, at stationen i Haderslev bliver lukket som led i en spareøvelse. Derfor har han skrevet et brev til de landspolitikere, der har indflydelse på udfaldet af sagen.

- Et vedholdende rygte siger, at der på landsplan alene vil være 2-3 statslige beredskabscentre tilbage efter denne omfattende spare- og omstruktureringsrunde. Beredskabsstyrelsens statslige center i Haderslev må således i lighed med de øvrige centre i landet være i risikozonen for at blive lukket, skriver H.P. Geil i brevet.

I brevet kommer han med en række argumenter for, hvorfor beredskabsstationen i Haderslev skal bevares.

Du kan læse hele brevet ved at klikke på linket herunder.

 

 

Læs borgmester H.P. Geils brev til landspolitikerne her: 

 

Mest sete på tvsyd.dk