Politikere på studietur til Aarø og Mandø: Her er småøernes ønsker til politikerne

Onsdag og torsdag er byråds- og Folketingspolitikere på studietur på Aarø og Mandø. På turen skal politikerne høre øboernes ønsker for fremtiden.

Hvordan er livet for indbyggerne på de danske øer, og hvad ønsker de sig for fremtiden?

Byråds- og folketingspolitikere er onsdag og torsdag på studietur til Aarø og Mandø for at blive klogere på netop de spørgmål.

Det er Sammenslutningen af danske Småøer, der hver sommer siden 1980'erne har inviteret politikere til at besøge en række øer for at få et indblik i livet på øerne.

Connie Hansen formand, Aarø Beboerforening.
Connie Hansen formand, Aarø Beboerforening.
Foto: Line Sahl, TV SYD

Blandt deltagerne var blandt andre medlemmer af Folketingets Udvalg for småøer og byrådspolitikere fra Haderslev og Fanø Kommuner.

Med på studieturen var formand Lennart Damsbo-Andersen (S), Erling Bonnesen (V), Anders Kronborg (S), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Juel-Jensen (V) og Henning Hyllested (EL).

Med på studieturen og det efterfølgende borgermøde var også formand for Sammenslutningen af danske småøer, Dorthe Winther.

Blandt andet vil de gerne bevare småøernes lokale aktionsgruppe, der hjælper med at fremme væksten og etableringen af nye arbejdspladser på de danske småøer.

Sammenslutningen af danske Småøers ønsker

Karina Lorentzen Dehnhard, tMF, Socialistisk Folkeparti, Kolding.
Karina Lorentzen Dehnhard, tMF, Socialistisk Folkeparti, Kolding.
Foto: Line Sahl, TV SYD