TV der bevæger dig

Prinsesse Benedikte uddeler legater til minde om sin mor

Prinsesse Benedikte uddelte mandag formiddag på Tørning Mølle legater til 11 sønderjyske modtagere fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid.

01:47

Prinsesse Benedikte uddelte mandag formiddag på Tørning Mølle legater til 11 sønderjyske modtagere fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid.

Prinsesse Benedikte uddelte mandag formiddag på Tørning Mølle legater til 11 sønderjyske modtagere fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

For 9. gang uddeles legater fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid og for niende gang er det  fondens protektor Prinsesse Benedikte som overrækker legaterne.

Der var 27 ansøgninger til årets legatuddeling, og bestyrelsen har valgt 11 modtagere, som får i alt 209.363 kr. Modtagerne er:

 • Broagerlands Rideklub (to legatportioner)
 • Bov Skakklub
 • Gråsten Roklub
 • Julemærkehjemmet Fjordmark
 • Statsfængslet Renbæk
 • Den Sønderjyske Garde
 • Hørup Ungdoms- og Idrætsforening
 • Danske Hospitalsklovne
 • Svenstrup Ungdomsforening
 • Skovby Landsbylaug
 • Sønderborg Handicap Idræt

- Hendes tilstedeværelse gør hvert år legatuddelingen til en ganske særlig oplevelse. Legatmodtagerne er naturligvis glade for at få penge til deres projekter, men jeg tror bestemt også, at oplevelsen af prinsessens opmærksomhed og interesse gør stort indtryk, siger fondsbestyrelsens formand, Anna Margrethe Ikast.

Ifølge fondens fundats skal fondsmidlerne gå til projekter, der styrker børn og unges sønderjyske identitet, og det er i forlængelse af dette fokus, at fondsbestyrelsen har besluttet at lade uddelingerne foregå forskellige steder i landsdelen.

Legatuddelingerne har tidligere fundet sted på  Gråsten Slot, Gram Slot, Brundlund Slot, Sønderborg Slot, Kunstmuseet i Tønder og Sandbjerg Gods.

I.P. Nielsen Fonden

I.P. Nielsen som har lagt navn til fonden, boede i Broager og var medlem af Folketinget fra Genforeningen i 1920 og indtil 1943. Han mødte det daværende tronfølgerpar, kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid, i forbindelse med, at de i 30’erne havde fået Gråsten Slot som folkegave.
I.P. Nielsen, der var kendt for altid at tale børnenes sag, var utilfreds og havde hellere set slottet anvendt som børnehjem. Det siges, at I.P. Nielsen opsøgte tronfølgerparret, og der udviklede sig – trods den ikke helt positive tilgang – et nært og livslangt venskab mellem de to familier.  Bl.a. benyttede kongefamilien ofte I.P. Nielsens badehus på Broagerland.
Fondens kapital er resultat af salget af I.P. Nielsen Hjemmet i Sønderhav, som nu rummer restaurant Bind. Hjemmet i Sønderhav blev købt i 1971 for penge fra salget af Kronprinsesse Ingrids Feriehjem for Sønderjyske Børn i Bøgebjerg og Blaavand.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk
Resten af Danmark