TV der bevæger dig

Psykisk syge får hurtig behandling

Helt nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at psykiatrien i både Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger i top, hvad angår overholdelse af udredningsretten på 30 dage.

Helt nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at psykiatrien i både Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger i top, hvad angår overholdelse af udredningsretten på 30 dage. Foto: Thomas Lund, TV SYD

Sundhedsdatastyrelsen offentliggjorde fredag data for udredningsretten for 4. kvartal 2017 for alle landets regioner.

Tallene viser, at psykiatrien i både Region Syddanmark og Region Midtjylland er blandt de bedste i hele landet både på det voksenpsykiatriske og på det børne- og ungdomspsykiatriske område.

Således overholder Region Syddanmark udredningsretten i 97 procent af tilfældene på voksenområdet, mens det er tilfældet i 95 procent af tilfældene i Region Midtjylland.

På det børne- og ungdomspsykiatriske område er de tilsvarende tal 99 og 97 procent i henholdsvis Region Syddanmark og Region Midtjylland.

På landsplan overholdes udredningsretten i børne- og ungdomspsykiatrien i 90 procent af tilfældene og på voksenområdet er det landsækkende tal 94 procent.

- Vi opnår kun et så flot resultat med skarp fokus fra medarbejderne. Og jeg er fuld af respekt for den indsats og energi, der ligger bag den flotte målopfyldelse. Det er rigtig godt arbejde, siger Thies Mathiasen, (DF), formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

Om udredningsretten

  • Udredningsretten blev indført 1. januar 2014 i Region Syddanmark, og resten af landet kom med året efter.
  • Med udredningsretten har alle henviste patienter ret til udredning inden for 30 dage. Alternativt skal der udarbejdes en udredningsplan.
  • Behandlingen skal startes op indenfor 30 kalenderdage eller efter endt udredning eller modtagelse af henvisning til behandling.