Razzia af lastbiler afslørede mange lovovertrædelser

Hver femte lastbil, der blev standset i stor politirazzia ved blandt andet Rasteplads Ustrup Vest levede ikke op til loven. I alt var der 127 sigtelser.

Ved en stor kontrol af lastbiler og andre tunge køretøjer blev 336 køretøjer standset. 73 af dem blev sigtet for ikke at leve op til forskellige lovkrav.

- Vi så generelt flest overtrædelser vedr. fejl og mangler, men også manipulation med lastbilernes Ad-Blue system samt sigtelser for overtrædelser af køre-hviletidsbestemmelserne var repræsenteret, fortæller politikommissær Stig Simonsen fra Tungvognscenter Syd i en pressemeddelelse.

Tungvognscenter Syds resultater ved multikontrollen:

- Det er positivt, at vi kun mødte to tilfælde af den grove form for manipulation af lastbilernes tachograf og hastighedsbegrænser, som der også blev tjekket for. Samlet set har kontrollerne vist, at mange overholder reglerne, men at der er plads til forbedringer, siger politikommissæren. 

I kontrollen er der blandt andet set på lastbilernes hastighed, om chaufførerne overholdt køre-hviletidsreglerne, om de var spirituspåvirkede, om de kørte med for meget vægt, og om dyr blev fragtet efter reglerne. Manipulation, cabotagekørsel og anden form for social dumping var et særligt opmærksomhedspunkt i kontrollen.