TV der bevæger dig

Rend og hop i Marstrup Børnehave

Marstrup Børnehave i Haderslev bliver i dag den første børnehave, der gik i gang med nyt idrætskoncept, Rend og hop med Oliver.

SONY DSC

Konceptet, der er støttet af Nordea-fonden med 3,8 millioner kroner, involverer DR?s populære Oline-univers, og skal nu ud til 20.000 børnehavebørn.
 
Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og KFUM?s Idrætsforbund har med støtte fra Nordea-fonden udviklet et nyt idrætskoncept ?Rend og hop med Oliver? til de danske børnehaver. Konceptet skal hjælpe pædagogerne med at sætte fokus på bevægelse og dermed styrke børnenes motoriske udvikling. 

Marstrup Børnehave i Haderslev er en af to institutioner, der har hjulpet med at udvikle konceptet, som skal nå ud til 20.000 danske børnehavebørn.  Og Haderslev-børnehaven går i dag som den første  i Danmark i gang med ?Rend og hop med Oliver?.
 
- Det giver et fantastisk overblik over børnenes individuelle motoriske niveau, men vi kan også hurtigt aflæse deres selvværd og selvopfattelse. Vi kan dermed sætte ind og støtte op om de børn, der har behov for det, og udfordre dem, så de opnår succes, siger Lisa Bertz Thomsen, der er leder af Marstrup Børnehave.
 

Klistermærker

?Rend og hop med Oliver? består af forskellige kategorier med en række øvelser, som børnene kan bruge til at udvikle deres motoriske evner.  Ved hjælp af et klistermærkesystem kan børnene selv følge med i deres fremskrid.
 
- Øvelserne og legene kan laves både i børnehaven og på vores legeplads, og så bruger vi selvfølgelig også vores haltimer i Marstruphallen på ?Rend og hop med Oliver,? siger Lisa Bertz Thomsen.