TV der bevæger dig

Royale besøg er 3,7 millioner værd

Tre dages royalt besøg i Haderslev koster en million kroner, men kommunen har beregnet, at de for det beløb har fået reklame til en værdi af 3,7 millioner kroner.

00:31

Aarø har især nydt godt af de royale besøg

1 af 2

Regentparrets besøg har kastet mere 500 artikler af sig. Det viser en analyse, som Haderslev Kommune har fået Infomedia til at lave. Infomedia vurderer samtidig, at artiklerne tilsammen giver for 3,7 millioner kroners annonceværdi.

Borgmesteren i Haderslev Kommune, Jens Christian Gjesing (V), er klar over, at der er stor fokus på udgifterne, når de kongelige kommer forbi, men han mener, det er pengene værd.

- Det er altid svært at måle værdien af den slags begivenheder, men der er ingen tvivl om, at vi i forbindelse med besøget fik fortalt nogle af de mange gode historier fra kommunen. De tilbagemeldinger, jeg har fået, er, at det var et par mindeværdige dage for både unge og gamle, siger Jens Christian Gjesing.

Det er især udgifter til forplejning, transport og klargøring af byen, der har været de store udgiftsposter Et af de steder, der i den grad var i fokus under det royale besøg, var Aarø. Den lille ø med godt 160 beboere har lige siden besøget oplevet en stor interesse.

Alene i juli sejlede færgen med 51 procent flere passagerer sammenlignet med juli sidste år, det gav en merindtægt på 220.000 kroner. I alt har færgen sejlet 30.000 passagerer frem og tilbage i juli. I lystbådehavnen har der været en fremgang på 26 procent i juli.

- Turistmæssigt har sommeren været helt fantastisk på Aarø, og vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra de erhvervsdrivende på Aarø, siger Jens Christian Gjesing.

Mere kultur