TV der bevæger dig

Royalt besøg: Lille ø i kongeligt humør

Alle 164 beboere var i festtøjet - og mange var kommet til fra fastlandet for at opleve regentparrets historiske besøg på Aarø i Lillebælt. Se reportagen fra en lille ø i kongeligt humør.

02:44

1 af 8

Det sker i en særudgave af programmet "Vi er der direkte". Og selv om regentparret har forladt Aarø er programmet krydret med masser af reportage fra dagens historiske besøg.

Dronning Margrethe og prinsgemalen forlod Aarø i den lille chalup efter fem timer på den lille ø med kun 162 beboere. Tidsplanen var skredet en halv time, men det betyder ikke så meget. Regentparret overnatter på kongeskibet - og skal først ankomme til Haderslev (en snes kilometer fra Aarø) i morgen kl. 10.

"Goddag lille ven"

Undervejs fik regentparret lejlighed til at hilse på mange. F.eks. fem beboere fra plejecentret Engparken i Haderslev. De har været på aarø sammen med fem ansatte siden mandag.

Regentparret stoppede ved en golfvogn, som Marius Halford og Niels Holm sad i. Og bagefter kunne Marius Halford berette, at han sagde

"Goddag, lille ven" til prinsgemalen, fortæller jv.dk.

De royale gæster fik frokost på Brummes Gaard. Efter en times frokostpause var de kongelige på vist på Kongsgården. Her var der senest royalt besøg i 1921, hvor kong Christian den X var på Aarø. Og dele af gården ser i dag ud, som den gjorde dengang.

Før afrejsen var regentparret til Sønderjysk Kaffebord i Aarø Hus.