TV der bevæger dig

Så mange går i kirke i Haderslev Stift

Den mest besøgte kirkelige begivenhed er formiddagsgudstjenesten, men også kor og koncerter er populært i Haderslev Stift. Det viser en ny kirketælling.

00:24

I alt har næsten halvanden million kirkegængere fundet vej til aktiviteter i Haderslev Stift i 2015.

Det er nok ikke helt overraskende, at antallet af kirkegængere er på sit allerhøjeste juleaften i de danske kirker, men hvad med alle de andre kirkelige begivenheder?

I Haderslev Stift har de gennem et år foretaget en kirketælling fra februar 2015 til februar i år.

I alt har næsten halvanden million deltagere fundet vej til aktiviteter  i de 173 kirkesogne i Haderslev Stift. Helt præcist skriver opgørelsen 1.455.513 deltagere.

Men der gemmer sig meget mere end almindelige kirkegængere i de tal.

- Den indeholder simpelthen en registrering, hvor næsten alle sogne har talt, hvor mange deltagere, der er til gudstjenester, møder, kor, koncerter, caféer og alt det, der foregår i folkekirken, siger Marianne Christiansen, Biskop i Haderslev Stift.

Det er dog stadigvæk den helt traditionelle formiddagsgudstjeneste også kaldet en højmesse, der er den bedst besøgte begivenhed i kirkerne i Haderslev Stift, der strækker sig fra Sydslesvig og til Horsens.

Og måske ikke overraskende er tallene for eftermiddagsgudstjenester og store rituelle begivenheder som bisættelse, konfirmation og vielse også høje.

Men blandt topscorerne af aktiviteter ligger også det musikalske element, som kirkerne i Haderslev Stift tilbyder i form af koncerter og korarbejde.

Meningen af kirketællinger har været at få et billede af det kirkelige liv i sognene igennem året.

Her er en top ti over de mest besøgte begivenheder i Haderslev Stift i 2015:

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk