Salg glæder SønderjyskE-fan: - Tidligere ejer virkede ligeglad med klubben

Det vækker glæde i SønderjyskEs fanmiljø, at fodboldklubben har fået nye danske ejere.

Fodboldklubben SønderjyskE er efter knap to års amerikansk ejerskab tilbage på lokale hænder. At det fremover bliver danske ejere, der skal sætte retningen for klubben, er heller ikke gået ubemærket hen hos dens fans.

- Det er bare dejligt. For det er en ejer, der virkelig vil klubben det bedste, siger Martin Knude, mangeårig fan af fodboldklubben og manden bag SønderjyskE-fanpodcasten voresklub.dk.

Her taler han om en af de nye ejere, Povl Davidsen, der er indehaver af den mangeårige SønderjyskE-sponsor Davidsens Tømmerhandel. En virksomhed som har stået bag fodboldklubben siden dens opstart. 

- At Davidsen-familien går ind og er en del af det her betyder rigtig meget. De har været med fra dag et, så det er ikke kun for pengene. Der er ingen tvivl om, at familien har hjertet med i beslutningen, siger Martin Knude, som aldrig har forstået, hvorfor amerikanske Robert Platek i sin tid investerede i klubben.

- Platek har egentlig gjort, som han sagde med ikke at blande sig i hverdagen. Men han har måske set tre kampe i hele ejerperioden og virket ret ligeglad med SønderjyskE. I min optik har han ikke vidst, hvad der skulle til for at drive en dansk fodboldklub, siger Martin Knude, der ikke undlader at nævne, at det er første gang i 14 år, at klubben ligger i 1. division.

quote

I min optik har han (Robert Platek) ikke vidst, hvad der skulle til for at drive en dansk fodboldklub

Martin Knude, fan

Brug for ro

Nu håber han, at de nye ejere vil give klubben ro til at koncentrere sig om boldspillet. For holdet har haft en god sæsonstart med sejre i de to første kampe.

- Lige nu håber jeg ikke, at ejerkredsen ændrer noget som helst. Spillerne skal have ro, og så skal de fortsætte det, de har gang i. 

Den nye ejerkreds tæller udover Povl Davidsen også Morten Kristoffer Larsen og sønnen Markus Kristoffer Larsen, der har flere virksomheder i det sydlige Jylland.