Se video med glad formand: Haderslev Svømmeklub er årets idrætsforening

Ved DIFs årsmøde i dag blev Haderslev Svømmeklub kåret som årets idrætsforening.

Ud af fem nomineret var tre fra vores område. Udover svømmeklubben var også Vojens Ishockey Club og Fredericia Triatlon Team nomineret.

Men da der til sidst skulle sættes navn på, ved DIFs årsmøde i formiddag, så var det svømmeklubben der kunne række svømmearmene i vejret og juble. Udover prisen som årets forening følger deres også 100.000 kroner til aktiviteter i klubben.

- Vi er sindssygt glade og helt vildt stolte. Det her er jo som at vinde danmarksmesterskaberne for idrætsforeninger. Det er ikke bare en pris til mig som formand , men til alle de frivillige der står bag og som gør et kæmpe stykke arbejde, sagde en tydeligt glad John Skovby til TV SYD efter prisoverrækkelsen.

Foran 9200 andre klubber og foreninger er det noget af en bedrift for klubben at løbe med prisen. Ved overrækkelsen blev der blandt andet lagt vægt på, at svømmeklubben har formået at sikre at medlemmer har været med til at bestemme klubbens mål og visioner. At klubben på kort tid har tredoblet antallet af frivillige og fordoblet antallet af medlemmer samt at kommunen har samarbejdet med kommunen om at tage et samfundsansvar.

Det er tredje gang, prisen uddeles. Tidligere har Volleyballklubben Vestsjælland og Århus Klatreklub vundet prisen.