Se video om kyllingen i køledisken - mens du handler

Læs om kartoflerne eller lær mere om kyllingen i køledisken. Det tilbud får handlende i Sønderjylland nu hos købmanden.

Selvom der kun bor 750 indbyggere i Bevtoft, så er de på forkant med den nyeste teknologi.

Hos byens købmand har de indført et særligt system, som giver kunderne mulighed for at læse om varerne på deres mobil, mens de går rundt i butikken.

Vi har mulighed for at komme tættere på Tom, der graver kartofler op, eller Vibeke som fodrer kyllinger.

- Det er helt nyt i Danmark. Vi er absolut de første, der gør det, siger købmand i Bevtoft, Claus Hansen, til TV SYD.

I Danmark er det kun Herning Storcenter, der har installeret noget lignende.

- De bruger det primært til tilbud, og ikke til at fortælle om varerne, forklarer Claus Hansen.

Som kunde henter man app’en Emplate på sin mobil. App’en registrerer ved hjælp af små sensorer, kaldet iBeacons, telefonen, når man bevæger sig rundt i butikken.

Når man er i nærheden af en af de varer, som købmanden har valgt at knytte en historie til, sender systemet historien til din telefon via app’en.

- Vi har mulighed for at komme tættere på Tom, der graver kartofler op, eller Vibeke som fodrer kyllinger. På den måde man kan interagere med kunderne på en helt anden måde, forklarer købmanden.

Købmanden håber i sidste ende på, at det giver flere kunder i butikken og penge i kassen. Men indtil videre tager han det med ophøjet ro.

- Det er rigtig nyt - og vi er jo i Sønderjylland, så vi tager tingene stille og roligt. Men indtil videre har vi fået gode tilbagemeldinger - folk synes faktisk det er rigtig sjovt.

Ud over de sensorer der er sat op i butikken, så planlægger Claus Hansen også at sætte et par stykker op rundt omkring i Bevtoft.

- Det kan vi bruge i forhold til turisterne. Bevtoft er en gammel by med en meget spændende historie, slutter Claus Hansen.