TV der bevæger dig

Se video: Rekordmange turister på Årø

En lille ø ved udmundingen af Haderslev Fjord har sommeren igennem haft ualmindeligt mange besøgende. Øget interesse for ø-liv, godt vejr og ekstra markedsføring af øen har ifølge en af de fastboende gjort Årø til en turistmagnet.

02:16

Foto: ARKIV

1 af 3

Små ti minutter tager det at sejle fra fastlandet til den lille ø, Årø, i Lillebælt. Her kan man slappe af på campingpladsen eller i et af øens sommerhuse. I løbet af sommeren 2014 er der rekordmange, der har taget færgeturen til Aarø.

Færgen, der sejler mellem Årø og Årøsund på fastlandet, melder om en fremgang på otte procent i forhold til 2013. Hertil skal lægges, at der fra 2012 til 2013 var en eksplosiv fremgang på hele 45 procent. Det skriver Jydske Vestkysten.

00:18 Luk video

Her kan du se en af øboernes reaktion på, at der har været mange turister på besøg i sommerens løb (varighed 18 sekunder)

01:53 Luk video

Øens beboere har da også gjort ekstra meget ud af at lokke turisterne til. I starten af juli placerede de i alt 15.000 postkort på overnatningssteder i Haderslev, Aabenraa og Vedsted. Med kortet fulgte en gratis børnebillet til Årøfærgen, hvis barnet fulgtes med en betalende voksen.

Herunder kan du se TV SYDs indslag fra 6. juli 2014, hvor arbejdet for at lokke flere turister til øen blev sat i gang (varighed 1 minut og 53 sekunder)