TV der bevæger dig

Seksuelt misbrugte får nyt tilbud

Frivillige og selvhjælpsgrupper står klar i Haderslev og Vojens. Tilbuddet kan blive udvidet til flere byer.

Sundhedshuset i Vojens bliver et af foreløbig to steder i Haderslev Kommune, hvor man tager imod voksne, som blev misbrugt som børn. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Seksuelt misbrugte får et nyt tilbud i Haderslev Kommune. Her er en gruppe frivillige klar med socialt samvær og individuelle samtaler. Tilbuddet er til voksne mennesker, som har senfølger efter misbrug i barndommen. 

Der er ikke tale om behandling, men om et supplement. Der er åbne cafeer hver tirsdag i lige uger på Sundhedscentret i Vojens og hver torsdag i lige uger hos Selvhjælp Haderslev. Begge steder fra klokken 16 til 18. 

Selvhjælp i flere byer

Desuden vil de frivillige stå for selvhjælpsgrupper i begge byer. Det kan der også komme i andre byer i kommunen, hvis der er behov for det. 

Det er frivillige, som er tilknyttet Center for Seksuelt Misbrugte, som har sat gang i tilbuddet. Det sker i samarbejde med Selvhjælp Haderslev.

Kommunen støtter projektet med 107.000 kroner om året. Pengene går til koordination af møder, transport samt supervision til de frivillige rådgivere.