Skal afgøres i syvende finale-kamp

DM-finalerne i ishockey får den allermest spændende afslutning, man kan forestille sig. Sønderjyske vandt hjemme med 5-2 over Frederikshavn i den sjette DM-finale i ishockey.

Efter søndagens sejr skal der falde en afgørelse på fredag, når de to hold mødes i den definitivt sidste kamp i serien.

Lagde bedst ud

Frederikshavn havde ellers muligheden for at afgøre DM-titlen til egen fordel i SE Arena i Vojens, men nøjagtigt som i de fem foregående kampe var det hjemmeholdet, der tog sejren - og igen var kampen åben til det sidste.

Sønderjyderne lagde bedst ud med en scoring allerede efter fire minutter ved Jordan Owens.

Udvisninger

Så skete der ikke ret meget mere i første periode, men det gjorde der til gengæld i anden, hvor udvisningerne blev uddelt med rund hånd af dommerkvartetten.

Det resulterede i flere fem-mod-tre-situationer, og to af dem resulterede i mål, et til hvert hold.

Først udlignede Stephane Goulet for gæsterne, inden Patrick Asselin et halvt minut før sidste periodepause bragte Sønderjyske foran igen.

Reducering

Og sønderjyderne stillede sig ikke tilfreds med 2-1. Efter at have brændt to kæmpechancer i begyndelsen af perioden, lykkedes det til sidst at bringe sig yderligere foran i en overtalssituation.

Så skulle føringen egentlig bare køres hjem, men dårlig sønderjysk disciplin kostede to udvisninger og var indirekte årsag til

Frederikshavns 2-3-reducering ved Christian Schioldan.

Scoring i tomt mål

Hjemmeholdet satte dog alt på plads med et kontramål tre minutter før tid, hvor samme Schioldan uheldigt fik sat skøjten på en tværpasning. Brock Hooton satte punktum med en scoring i tomt mål.

Har vundet 6 DM- titler

Sønderjyske har vundet seks gange DM-guld i historien, mens Frederikshavn har to guldmedaljer på samvittigheden.

De to hold mødtes også i pokalfinalen i februar, hvor Sønderjyske trak det længste strå og vandt 2-0.