TV der bevæger dig

Skal bygge teltlejre i Sudan

Viceberedskabsmester Karsten Raun Højland skifter fra søndag de fredelige omgivelser i Haderslev ud med en mission i det konfliktfyldte Sudan. Han skal være med til at bygge to teltlejre til flygtninge.

Karsten Raun Højland - skal fem uger til Sydsudan.

Den 36-årige Karsten Raun Højland fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev skal assistere FNs flygtningeorganisation UNHCR med at opbygge to teltlejre til nødhjælpsarbejdere fra FN.

Svær mission

- Det bliver en svær mission i et konfliktfyldt område, men det er altid rart at mærke, at man kan gøre en forskel, når folk har brug for hjælp ude i den store verden, siger Karsten Raun Højland.

Ifølge FN befinder knap 200.000 flygtninge sig i Sydsudan som følge af konflikt og kamphandlinger i grænseområderne imellem Sydsudan og Sudan. I den seneste periode er antallet af flygtninge steget kraftigt. Det har vanskeliggjort levevilkårene for flygtningene yderligere.

Basecamps

Hver teltlejr ? også kaldet basecamps - skal huse op mod 40 nødhjælpsarbejdere og have kontorfaciliteter til at varetage arbejdet med at hjælpe flygtninge i området.

Karsten Raun Højlands skal styre logistikken ved opbygningen af de to teltlejre. Han skal vurdere behovet for levering af materiel til at opbygge lejrene samt styre transporten af udstyret til landet fra Sverige.

Han er den eneste dansker på missionen og skal indgå i et hold sammen med katastrofeeksperter fra Beredskabsstyrelsens svenske søsterorganisation.

Karsten Ravn Højland bor til dagligt i Haderslev. Han har tidligere været udsendt til Pakistan og Haiti. Udsendelsen til Sydsudan forventes at vare mindst fem uger.