Skal tage stilling til, om jagere fra Skrydstrup skal i krig igen

Udenrigspolitisk Nævn skal fredag tage stilling til, om F16 – sammen med specialstyrker – skal sendes i krig igen mod Islamisk Stat. Måske med ret til at bombe.

Spørgsmålet har ulmet på Christiansborg i nogen tid, skriver TV2 Nyhederne. Deres politiske reporter, Thomas Funding, forklarer, at sagen har været diskuteret på gangene i længere tid:

- Det vi kan fortælle er, at Udenrigspolitisk nævn i morgen skal tage stilling til og drøfte genudsendelsen af F16-fly i kampen mod IS og supplement med specialstyrker til den indsats. Som vi kender det politiske skakbræt herinde, så vil det blive mødt at bred opbakning i folketinget, siger han. 

- Danmark kan og vil bekæmpe IS, for det er en organisation, der skal udrydde, sagde udenrigsminister Kristian Jensen i november. Det er nødvendigt, er Danmark klar til at udvide de danske F16-flys kampområde fra Irak til også at gælde Syrien. 

Thomas Funding fortæller, at det er uklart, hvad mandatet bliver denne gang. Måske skal F 16-flyene have lov til at smide bomber over syrisk territorium.