TV der bevæger dig

Skole byder på springsikre saltomortaler

Nu har Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole fået papir på, at de er gode til at passe på unge, der dyrker springgymnastik.

Instruktørerne på skolen i Vojens holder godt øje og er klar til at gribe ind. Foto: Jørgen Guldberg

Der findes diplomer til rigtig mange formål, og der findes såmænd også et, når det gælder springsikre skoler. I hvert fald så blev skolen i Vojens tirsdag officielt certificeret som en Springsikker Efterskole under DGI.

Udnævnelsen betyder, at forældrene roligt kan sende deres børn afsted til springundervisning på skolen, for nu har springinstruktørerne fået den helt rigtig springsikre undervisning.

Fem parametre er i fokus på en certificeret springsikker skole, og det er ansvar, kompetence, redskaber, engagement og sikkerhed.

Redskaberne udvikler sig og springene, de bliver større og større, og dermed bliver de også mere farlige og højere

Helle Holm, projektleder, DGI.

Ifølge DGI, der står bag udnævnelsen, så er der flere årsager til, at det er blevet nødvendigt at få mere styr på sikkerheden, når det gælder gymnastik

- Redskaberne udvikler sig og springene, de bliver større og større, og dermed bliver de også mere farlige og højere. Derfor er der større risiko ved at springe, siger Helle Holm, projektleder i DGI til TV SYD.

Skolen i Vojens er glad for den nye springsikre status, som de mener, er med at give et bedre tilbud til de elever, der kommer på skolen.

- Projektet har været en god løftestang for et 360 graders eftersyn af springsikkerheden på vores efterskole, siger Tommy Mikkelsen, forstander på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole, til TV SYD.

 

Mere sport