Skole inviterer børn og forældre til fritidsfestival

Sommerferie er slut, skolen er i gang og børnene skal finde noget at bruge fritiden på. En Skole i Haderslev har derfor arrangeret fritidsfestival i skolegården.

Selvforsvar, spejder eller teater. Der var masser af fritidsinteresser, der kunne prøves af på Sønder Ottting Skole i Haderslev i onsdag eftermiddag.

Elleve lokale fritidsorganisationer havde indtaget skolegården for at vise, hvad man kan gå til i sin fritid.

- Vores elever får mulighed for at snuse til en masse forskellige fritidsinteresser, så de kan finde ud af, hvad de har lyst til, siger skolebestyrelsesformand, Ida Guldager, til TV SYD.

En af dem, der fik prøvet mange forskellige ting af, var syvårige Smilla Rye-Ålbæk.

- Jeg har set håndbold, minigolf og spejder. Jeg kunne bedst lide håndbolden. Det var meget sjovt, siger hun til TV SYD.

Fritidsfestivalen passer også de voksnerigtig godt.

- Her er det muligt at se mange forskellige ting på ét sted, frem for at man skal rundt alle mulige steder i byen, siger Kim Ålbæk, der er far til Smilla.

Det er første gang skolen afholder fritidsfestivalen, så selvom, der ikke dukkede helt så mange op som ønsket, har dagen været en succes. Foreningerne tror og håber, at det kan være med til at øge medlemstallet i klubberne.

- Det har væren en god mulighed for os at komme ud og vise både børn og forældre, hvad det egentlig er, vi kan, siger Senna Clausen, der er orkesterleder i Haderslev Tamburkorps.