Skuespiller fra succesfuld sønderjysk film hiver endnu en pris til samlingen

Hovedrolleindehaveren fra filmen 'Resten af livet', Ole Sørensen, har vundet prisen for (den) bedste mandlige hovedrollepræstation på teaterscenen.

Der er meget at glæde sig over, hvis man er skuespilleren Ole Sørensen.

Den sønderjyske skuespiller har høstet anerkendelse på den danske teaterscene gennem flere årtier. Så meget, at han i 2021 modtog Danmarks Teaterforeningers Hæderspris.

Hæderen slutter dog ikke her. Onsdag vandt Ole Sørensen endnu en pris. En pris for bedste hovedrollepræstation af en mandlig skuespiller.

- Jeg er glad, det er skønt at blive værdsat for det, man laver, fortæller han.

Prisen er overrakt af CPH Culture, som anmelder teaterstykker, der er blevet opført i København og omegn.

Her vinder Ole Sørensen for to præstationer. Den ene er 'Et Juleeventyr', som er den klassiske julefortælling om Mr. Scrooge af Charles Dickens. Dernæst vinder han prisen for sin præstation i stykket 'Mod til at dræbe', der er opført på Teatret Møllen i Haderslev.

Sidstnævnte rolle gav ham også en Reumertpris i 2022. Reumertprisen anses for at være en af de mest prestigefyldte indenfor teaterbranchen i Danmark. Knap så meget prestige følger med den netop modtagende pris, men det tager ikke noget af glæden.

Ole Sørensen ses i midten med holdet fra filmen 'Resten af livet' på San Sebastian Filmfestival i Spanien.
Ole Sørensen ses i midten med holdet fra filmen 'Resten af livet' på San Sebastian Filmfestival i Spanien.
Foto: Ander Gillenea/AFP/Ritzau Scanpix

- Man får ikke overrakt nogen statuette, og der er heller ingen præmier. Jeg fik at vide, at det ville blive offentliggjort i dag. Det er en pris, der er stor i branchen, men ikke den mest prestigefyldte, siger han.

Filmpriser om hjørnet?

Den 70-årige teaterskuespiller kan de næste måneder blive en del af det fineste selskab af filmskuespillere.

Han er nemlig nomineret til en Robert og en Bodil for bedste mandlige hovedrolle for filmen 'Resten af livet'. Filmen havde premiere sidste år og er efterfølgeren til filmen 'Onkel', der er instrueret af Frelle Petersen.

Blandt de øvrige nominerede er koldinggenseren Anders W. Berthelsen, som også er i spil til begge priser for sin præstation som Flemming 'Bamse' Jørgensen i filmen 'Bamse'.

Robertprisen overrækkes ved et show på Tivoli Hotel og Congres Center på lørdag. Ole Sørensen har få filmroller på CV'et. Man vil muligvis kende ham fra sin birolle som campingpladsejeren 'Bamsefar' i 'Klovn The Movie' fra 2010. Den spædere filmkarriere gør derfor nomineringen i sig selv til en sejr.

- Jeg er jo i den alder, hvor jeg ikke behøver at vise så meget. Selvfølgelig vil det være fantastisk, hvis jeg vandt. Lige nu er jeg bare glad for at blive nomineret.

Ole Sørensen skal efter lørdagens show i gang med sin næste rolle. Det er tilbage på teaterscenen, hvor han spiller med i forestillingen 'Æselhjerte', som opføres i Randers.