TV der bevæger dig

Skydeselskab mistede æresmedlem

Haderslev Skydeselskab var repræsenteret ved prins Richards bisættelse tirsdag i Berleburg. Prinsen var æresmedlem i foreningen.

Prinsesse Benedikte efter højtideligheden. Foto: TV2 NEWS

01:57

Kongefamilien deltog i dag i bisættelsen af Prins Richard i Berleburg, Tyskland. Også æresformanden for Haderslev Skydeselskab var med.

1 af 2

82-årige Prins Richard døde pludselig i sidste uge. I dag var hele kongefamilien til bisætttelsen i Berleburg, der ligger i Køln-området. I alt deltog flere hundrede inviterede gæster i dag - blandt andet repræsentater fra Haderslev Skydeselskab, hvor prins Richard var æresmedlem og jævnligt var med i de traditionsrige skydninger på selskabets skydebaner.

Finn Wohlert, æresformand for skydeselskabet, var bevæget:

- Det var en fantastisk prædiken. Det blev bl.a. sagt, at prinsen aldrig havde været diplomat. Det er jo lige sådan, vi kender ham, sagde Finn Wohlert efter bisættelsen. Frit fra leveren, og han siger det, han mener.

Prins Richard har deltaget i mange skydninger – og skydeselskabet har også besøgt Berleburg flere gange.

- Vi føler, at vi har haft et godt, tæt bekendtskab. Måske et venskab? Det er et stort ord at sige, men jeg føler, at jeg har tabt en ven. Verden er blevet fattigere med hans bortgang.

Prins Richards søn, prins Gustav, er som sin far også æresmedlem i Haderslev Skydeselskab.

Finn Wohlert var bevæget efter bisættelsen. Foto: TV2 NEWS

Flere hundrede deltog i bisættelsen. Foto: TV2 NEWS

Mest sete på tvsyd.dk