TV der bevæger dig

Slut med at føde i Haderslev

Fra onsdag er det definitiv slut med at føde på Haderslev Sygehus. Det sker tidligere end planlagt, fordi der mangler speciallæger.

Fødeafdelingen i Haderslev lukker, fordi der mangler læger.

Kvinder der skal føde eller have foretaget større gynækologiske indgreb henvises til Sønderborg - eller regionens øvrige hospitaler.

Ser på varsler

Lukningen har længe været planlagt - ligesom resten af sygehuset. Men der mangler speciallæger, så nu skæres der ned på aktiviteten.

Det betyder, at operationssygeplejersker - og sygeplejersker på gynækologisk sengeafdeling - flyttes til Sønderborg og Aabenraa.
Og flytningen betyder, at operationssygeplejersker i Aabenraa har fået besked på at afspadsere for at skaffe plads til kollegerne fra Haderslev.

Dansk Sygeplejeråd vil se nærmere på, om lukningen er foregået efter reglerne. Specielt fordi varslerne om lukningen kommer op til ferie-perioden. Der er en del frustrationer på operations-afdelingerne, fordi mange ikke ved, hvad de skal lave efter onsdag.

- Jeg synes, det er ubehagelig, at det sker i løbet af en ferie, fordi det presser folk utrolig meget. Der er nogle varsler, der skal overholdes, og jeg ved, at der bliver taget en snak med sygehuset om det er på plads, siger Morten Hartvig Petersen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd i Kreds Syddanmark, til P4 Syd.

Mest sete på tvsyd.dk