SønderjyskE solgt til lokale forretningsmænd

En lokal investorgruppe har købt SønderjyskE Fodbold. Dermed kommer 1.divisionsklubben tilbage på danske hænder efter 22 måneder med amerikanske ejere.

1.-divisionsklubben Sønderjyske kommer igen på danske hænder efter lidt under to år med den amerikanske Platek-familie som ejer.

Mandag oplyser Sønderjyske, at lokale investorer har købt klubben.

De nye ejere er erhvervsmanden Povl Davidsen, der ejer den mangeårige Sønderjyske-sponsor Davidsens Tømmerhandel, og Morten Kristoffer Larsen og sønnen Markus Kristoffer Larsen, der ejer en række virksomheder i det sydlige Jylland.

En af de virksomheder, der altid har stået bag SønderjyskE, er Davidsens Tømmerhandel, og Davidsen-familien har været en af de store drivkræfter i både opstart og drift af klubben.

- Vi glæder os over, at SønderjyskE Fodbold er tilbage på sønderjyske hænder, og der er masser af hjerteblod i den investering, vi har taget som familie, siger Povl Davidsen og fortsætter:

- Vi ønsker, at SønderjyskE Fodbold skal bevare og udbygge den sønderjyske identitet, og vi håber – og det er nødvendigt – at landsdelen i endnu højere grad vil bakke op om klubben og ejerskabet, så vi fortsat kan give sønderjyderne store oplevelser.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens Davidsen-familien har været en trofast støtte til SønderjyskE siden etableringen, er familien med Morten Kristoffer Larsen og Markus Kristoffer Hansen nye ansigter i klubben.

De har fulgt SønderjyskE Fodbold over en lang årrække og er fascineret af det særlige landsdelsprojekt og de sønderjyske dyder.

- Vi glæder os over at blive en del af den sønderjyske fodboldfamilie, og vi ser frem til, at vi sammen med sønderjyderne skal være med til at skabe fundamentet til, at SønderjyskE Fodbold kan have sin berettigelse i toppen af dansk fodbold, siger Markus Kristoffer Larsen. 

SønderjyskE Fodbold har hjemmebane på Sydbank Park i Haderslev.
SønderjyskE Fodbold har hjemmebane på Sydbank Park i Haderslev.
Foto: Sønderjyske Fodbold

Ildsjæle skal bære klubben

Søren Davidsen fortsætter som bestyrelsesformand i SønderjyskE Fodbold. Han slår fast, at retningen og værdierne fortsætter efter ejerskiftet, og han appellerer til, at landsdelen bakker op om klubben, så SønderjyskE Fodbold kan drives videre som en succesfuld, sønderjysk klub.

- Vi er som de nye ejere meget bevidste om, at vi ikke alene kan løfte denne opgave. Men ved fælles hjælp fra alle vores fantastiske ildsjæle kan vi løfte SønderjyskE Fodbold og skabe oplevelser for hele Sønderjylland og vise resten af fodbolddanmark, hvad man ved fælles hjælp kan præstere, siger Søren Davidsen.

De nye ejere har et stort ønske om at bevare og udbygge den lokale forankring i Sønderjylland med det altoverskyggende formål, at SønderjyskE Fodbold skal give gode oplevelser og styrke fællesskabet i landsdelen. 

Under det amerikanske ejerskab oplevede Sønderjyske en sportslig nedtur. Derfor er klubben for første gang siden 2007/08-sæsonen at finde i landets næstbedste fodboldrække.

De nye ejere takker i fællesskab Robert Platek for det gode samarbejde, der har været omkring ejerskiftet, og ønsker ham og familien alt det bedste fremover.

Ejerskabet vil i den kommende tid nedsætte bestyrelse og direktion og melde ud om dette, når det er endeligt fastlagt.