Sommerhusejere går sammen om at købe spildevandsanlæg

I Ørby Strand er en flok sommerhusejere så kede af, at deres spildevand ledes ud i Lillebælt, så de nu går sammen om at købe et nyt spildevandsanlæg.

Det har ikke været uden problemer at være sommerhusejer ved Ørby Strand. Sommerhusejerne deler nemlig deres strand med et dræn, der leder spildevand fra området ud i Lillebælt.

- Det sænker jo kvaliteten enormt i det område, vil jeg mene, siger sommerhusejer Ernst Andersen til TV SYD.

Det skal være slut nu. Ernst Andersen er gået sammen med områdets 21 resterende sommerhusejere og Ørbys øvrige beboere for at få etableret et helt nyt spildevandsanlæg.

quote

Jeg glæder mig da til, at vores område det er blevet kloakeret simpelthen, og jeg mener også, det har en værdistigning af vores huse.

Ernst Andersen, sommerhusejer, Ørby Strand. 

Alle sommerhusejerne i området har valgt at være med i finansieringen af det nye spildevandsanlæg. De betaler hver 50.000 kroner pr. husstand for det.

- Det er dejligt, at alle har sagt ja. Det er altid rarere, når der er stor opbakning til et projekt, frem for at der kun er nogle få, der vil noget. Havde der kun været nogle få, så kunne projektet ikke blive til noget. Det krævede, at der var en rimelig stor tilslutning, for at det kan løbe rundt økonomisk, siger Theodor Much Knudsen, der er formand for Grundejerforeningen ved Ørby Strand.

I ni år har sommerhusejerne sammen med Ørbys øvrige beboere arbejdet på at få etableret det helt særlige beplantede filteranlæg, der blandt andet er lavet af kul. Nu bliver det en realitet, og til oktober bliver anlægget gravet ned.

Ernst Andersen har haft sit sommerhus ved Ørby Strand i 12 år, og han glæder sig til, at spildevandet ikke længere bliver ledt ud i Lillebælt.

- Jeg glæder mig da til, at vores område det er blevet kloakeret simpelthen, og jeg mener også, det har en værdistigning af vores huse. Det er alletiders, at Ørby by er gået med til det, så vi kan lave det i fællesskab, siger Ernst Andersen.