Sommersteds akut-bil er i pengenød

Gennem de sidste seks år er akutbilen rykket ud til ulykker og sygdom i Sommersted-området. Alene i år er det sket 46 gange - men nu truer pengemangel den frivillige og meget effektive redningsindsats.

Det er godt et år siden, at Henning Andersen pludselig blev ramt af en alvorlig blodprop kort efter at han var kommet hjem efter en jagttur.

Henning Andersen slap ikke fra blodproppen uden varige mén - han sidder i  dag i kørestol og har mistet evnen til at tale. Alligevel 
så kunne det være gået langt værre, hvis ikke hjælpen havde været hurtig fremme.

Det var de frivillige nødbehandlere fra Sommersted, der nåede først frem til Henning Andersen, da der blev ringet 112.

Selvom de er frivillige modtager de automatisk den samme alarm som Falcks ambulanceberedskab - men fordi akutbil og frivillige altid er i lokalområdet når de ved de fleste udrykninger frem flere minutter før ambulancen fra Falck.

4 minutter og 58 sekunder

Gennem de sidste seks år er akutbilen rykket ud til ulykker og sygdom i Sommersted-området. Alene i år er det sket 46 gange.

I gennemsnit er Akutbilen nået frem på 4 minutter og 58 sekunder, mens det ifølge det lokale beredskabs egne tal er gået 13 minutter,
inden Falck er nået frem med en ambulance

22 borgere er foreløbig blevet uddannet som nødbehandlere, der kan gå igang med akut behandling så snart de når frem.

Men selvom akutbilen er en succes, så er pengekassen ved at være tom. Hidtil har de klaret sig for egne indsamlede penge.
Hverken kommune amt eller region har foreløbig ønsket at støtte det frivillige projekt i Sommersted.