TV der bevæger dig

Sønderjyske-anfører: Mental udfordring i bundkampen

Sønderjyske-anfører Henrik Hansen føler sig mentalt godt rustet til de afgørende kampe om at undgå nedrykning.

Sønderjyske fik tirsdag aften tre vigtige point med sejren på 3-1 over Esbjerg

Sønderjyske fik tirsdag aften tre vigtige point med sejren på 3-1 over Esbjerg. Dermed røg sønderjyderne op over nedrykningsstregen.

- Sejren var en milepæl med vores hjemmebane-statistik, men også en mental udfordring. Vi ville bare så gerne vinde, og derfor bliver det forkrampet til sidst. Esbjerg fortjener også ros for en god kamp, siger Henrik Hansen.

Mange på Sønderjyske-holdet står uden kontrakt efter denne sæson. Uvisheden om fremtiden og faren for nedrykning er også en mental udfordring i omklædningsrummet.

- Ligesom de andre sæsoner er vi totalt afklaret i vores omklædningsrum. Vi kæmper alle for at få en ny sæson i klubben. Vi er vant til det pres fra tidligere, siger Henrik Hansen selvsikkert.

Midtbanespilleren lod sig udskifte før tid i tirsdagens kamp, og efterfølgende fik knæet behandling.

- Jeg har haft lidt småproblemer med mit knæ, og det skal ikke presses mere end højst nødvendigt, forklarer Henrik Hansen om udskiftningen.

Han føler sig dog klar til søndagens kamp mod Brøndby, der kommer med et par sejre på stribe.

- Det er ny kamp på liv eller død. Brøndby lavede et flot comeback mod AGF. Mod Randers havde de lidt marginalerne. Det bliver sikkert marginaler, som også afgør på søndag, siger Henrik Hansen.

Og marginalerne er det store nøgleord i den indædte kamp om at undgå nedrykning.

- Alle kampe er så tætte i Superligaen. Bare se de seneste par hjemmekampe, som vi har tabt trods masser af chancer. Det er marginaler, der tit afgør kampene og dermed også bundstriden, når regnskabet skal gøres op, siger han.

Mere sport