Sønderjyske er gearet til benhård bundkamp

I Sønderjyske forbereder man sig på en lang og hård kamp for at undgå nedrykning fra Superligaen.

Superligaen går i gang igen i aften, når FC Vestsjælland tager imod bundproppen Sønderjyske.

Og sønderjyderne med blot 16 point efter 18 kampe ved, hvad det drejer sig om i foråret. Og det er overlevelse, fortæller klubbens sportschef Ole Nielsen.

- Det bliver jo benhårdt. En ren krig fra kamp ét af, når vi starter foråret op. Vi skal ikke foregøgle nogen noget. Vi er i en vanskelig situation, som vi nærmest har stået i i de seneste fire-seks år.

- Heldigvis fik vi sluttet rigtig godt og fornuftigt af. Vi begyndte at ligne os selv i de sidste tre kampe, da vi fik nogle spillere tilbage fra langvarige skader, som vi har døjet med hele efteråret.

- Det giver os tro på, at det kan lade sig gøre i det meget spændende forår, siger Ole Nielsen.

Har klaret frisag

Sønderjyske har før vist en enestående evne til at klare frisag, når det så sværest ud, men det er ikke sikkert, at det giver en fordel denne gang.

- Det er ikke noget, man bare gør igen, fordi man har gjort det tidligere. Det er en ny situation, og vi skal ud at kæmpe en hård kamp igen. Vi ved, at det bliver svært og benhård fight, og det er vi indstillet på.

- Jeg tror såmænd ikke, at vi har et fortrin frem for andre på den konto. Men det er da klart, at vi har noget ballast efter seks sæsoner i træk i Superligaen.

- Vi har klaret os igennem bundkampene hvert år, hvor andre - også traditionsrige - klubber som AGF, Randers, Esbjerg har været nede, mens AaB og OB som nummer 10 to år i træk har været tæt på at rykke ned.

- Så vi er mange hold, der er en del af bundkampen. Det er så tæt og jævnbyrdigt, påpeger Ole Nielsen.

Sønderjyske har hele fire nye mand med i truppen, og det er angriberen Silas Songani, den tidligere Brøndby-spiller Pierre Kanstrup, Rubin Okotie og Jens Rinke.

Til gengæld er folk som Ayoub Sørensen og Bo Storm ude med skader, mens Daniel Jensen har karantæne.

Kampen mellem oprykkerne fra FC Vestsjælland og Sønderjyske går i gang klokken 18.30.