TV der bevæger dig

Sønderjyske er snublende nær slutspillet om medaljer

Der ventes fuldt hus på Sydbank Park i Haderslev søndag eftermiddag, når Sønderjyske møder FC Randers i et direkte opgør om at nå med i slutspillet om medaljer i fodboldens superliga. Esbjerg fB tager samtidig imod AC Horsens, hvor begge hold skal forsøge at få det bedste udgangspunkt til gruppespillet om at undgå nedrykning.

Marcel Rømer er med mod FC Randers i eftermiddag, mens Johan Absalonsen (11) er ude med en forstrækning i baglåret. Foto: Henning Bagger

Spændingen i superligaen før søndagens sidste runde i grundspillet kan  indsnævres til, at Sønderjyske, Randers, AaB og FCN kæmper om de sidste to pladser til mesterskabsspillet.

FC København, Brøndby, Lyngby og FC Midtjylland er allerede sikret en plads i top-6, men de sidste pladser er åbne.

I den matematiske teori er fem hold med i kampen om pladserne, men Silkeborgs chance er dog yderst mikroskopisk.

Sønderjyske skal tabe uhørt stort hjemme mod Randers, hvis holdet skal sætte pladsen i mesterskabsslutspillet over styr. Sønderjyske er før sidste runde, hvor alle kampe spilles samtidigt med start kl. 17, placeret som nr. fem med 36 point og målscore på 29-32.

Det  betyder, at Sønderjyske er sikker på en plads i top-6 i tilfælde af point hjemme mod Randers, men også i tilfælde af nederlag på ét mål, da man så vil holde sig foran Randers i kraft af bedre målscore. 

Taber Sønderjyske større, kan holdet miste top-6-pladsen til AaB på dårligere målforskel. Men i det regnskab er Sønderjyske seks mål bedre end AaB. der møder Viborg.

Slutter Sønderjyske i top-6, sikrer holdet sig sin 10. sæson i superligaen på 10 år. Der ventes fuld hus, da der er gratis adgang til Sydbank Park, hvorfor Sønderjyske på Twitter advarer om parkeringsproblemer.

I Esbjerg er både hjemmeholdet og AC  Horsens på forhånd sikker på at skulle i gruppespil om at undgå nervepirrende play off-kampe eller direkte nedrykning fra superligaen.

Det er første gang, at superligaen afvikles efter nye regler for, hvordan medaljer og nedrykning afgøres.

Mest sete på tvsyd.dk