Sønderjyske forværrer FCN's krise

Sønderjyske vandt 2-0 over kriseramte FC Nordsjælland og får luft til nedrykningspladserne.

FC Nordsjælland løb ind i en ny skuffelse på fremmed græs, da det blev til et 0-2-nederlag til Sønderjyske. Dermed er sidste års sølvvindere fortsat sidst uden point på udebane.

Sønderjyske hentede tidligere på ugen veteranen Daniel Jensen. Den tidligere landsholdsspiller, der har været klubløs siden sit stop i sommer hos FC København, var med fra start på midtbanen.

Ud over Daniel Jensen kunne Sønderjyske også glæde sig over, at have en veloplagt Johan Absalonsen i startopstillingen. Efter en overstået skade virkede han flyvende med flere gode gennembrud og et mål.

Kampen startede lidt tamt, men efter 12 minutter fik tilskuerne noget at lune sig på. Et perlemål af Bjørn Paulsen sendte værterne i front 1-0. Sønderjyden steg højt til vejrs og headede flot bolden ind i målhjørnet.

Allerede i det følgende angreb var gæsterne tæt på udligning, men Marin Skender reddede med det yderste af neglene Michael Jakobsens forsøg.

Det var det tætteste FCN kom på et mål inden pausen. Joshua John havde ellers flere gode aktioner hos gæsterne, men det løb tit ud i sandet.

I stedet gjorde Sønderjyske det til 2-0. Tommy Bechmann sendte Johan Absalonsen af sted på en friløber, og smart blev bolden vippet over keeper Martin Hansen.

Martin Hansen sørgede dog senere for at holde FCN inde i kampen. Flere gange var Sønderjyske tæt på 3-0. FCN fik aldrig skabt spænding om resultatet i anden halvleg.

I dommerens overtid kunne Marin Skender hive endnu en fantomredning op af lommen, og så var kampen afgjort.

Med sejren rykker Sønderjyske op i det store midterfelt med 11 point. FCN har på sidstepladsen fem point.

Allerede onsdag skal de to klubber i aktion igen. Sønderjyske møder på udebane Fredericia i DBU Pokalen. I samme turnering skal FCN til Næsby og forsøge at pynte på den kedelige udebanestatistik.