SønderjyskE klar til DM-finale

Med en sejr på 4-1 i Aalborg er SønderjyskE klar til DM-finalen i ishockey.

Kampen tirsdag aften var mere spændende end cifrene antyder, men også mere spændende og fair spillet end de tidligere opgør mellem de to hold. Første periode bød faktisk slet ikke på udvisninger.

Aalborg havde ryggen mod muren, og nordjyderne var pisket til at vinde. Værterne pressede da også hårdt på fra start. SønderjyskE var dog farlige på kontra.

De fleste målchancer inden første pause tilfaldt dog Aalborg, og især Matt Pope var en evig kilde til uro foran Alfie Michaud i målet. Den canadiske keeper spillede vanen tro meget solidt, men han måtte kapitulere, da Steffen Klarskov fik scoret på en nordjysk kontra.

I anden periode kom SønderjyskE meget bedre med, og jo mere kampen skred frem, jo mere tag fik SønderjyskE om kampen. Det var da også helt fortjent, at Anders Overmark med et hårdt skud fik scoret mellem venner og fjender til 1-1.

Den vigtige udligning gav masser af optimisme med i omklædningsrummet til anden pause, og sikkert også noget at spekulere over hos hjemmeholdet, der fik en kold dukkert i starten af tredje periode. Kim Lykkeskov serverede pucken til Jason Walters, som dermed fik scoret for anden kamp i træk. Det vigtige 2-1-mål tog lidt pusten ud af Aalborg-holdet. Anders Førster erobrede pucken og lagde op til Steffen Franks 3-1-scoring, og Michael Eskesens mål til 4-1 løftede kun stemningen endnu mere i SønderjyskE-fanbklokken.

Omkring 300 tilrejsende sønderjyder havde taget turen til Aalborg, og de gav god lyd fra sig.