TV der bevæger dig

Sønderjyske laver overskud for sjette år i træk

De lyseblå fra Sønderjyske leverer for sjette år i streg sorte tal på bundlinjen. Alle fire sportshold har plus på kontoen.

Ud over fodboldholdets sportslige succes, så kan de også juble over et plus på kontoen. Foto: Frank Cilius, Scanpix

Sønderjyske Elitesport A/S, eller bare Sønderjyske i daglig tale, har mandag morgen udsendt årsregnskabet for 2015/2016. Den viser et positivt resultat for sjette år i træk.  

Sønderjyske omsatte i regnskabsåret for omkring 110 millioner kroner, og de går ud af året med et overskud på 4.847.000 kroner efter skat. De fire sportsselskaber står for 4.160.000 kroner af det overskud.

Den adm. direktør i Sønderjyske Elitesport A/S, Klaus B. Rasmussen, er tilfreds med årsregnskabet.

- Jeg synes, det er et flot regnskab. Jeg er rigtig glad for det. Det er ikke en hverdagsting, at sportsklubber leverer et positivt regnskab. Og det er ikke givet, at gode sportslige resultater hænger sammen med en positiv økonomi, siger Klaus B. Rasmussen til TV SYD.  

Alle fire hold i plus

Det er særligt fodboldforretningen, der har sikret det økonomiske overskud. Holdet vandt sølv i sidste sæson, deres bedste resultat nogensinde, og på pengefronten præsterede de et overskud på næsten tre millioner kroner.

Selskaberne bag de to håndboldhold og ishockeyholdet kan dog også lægge penge i den samlede overskudskasse. Damehåndboldholdet havde på trods af nedrykningen til 1. division et overskud på 722.000 kroner. Herrehåndboldholdet opfyldte den sportslige målsætning om top otte og går ud med et overskud på 158.000 kroner, mens ishockeyholdet røg ud i semifinalerne sidste år. Selskabet bag ishockeyholdet kan levere et overskud på 512.000 kroner.

Klaus B. Rasmussen fremhæver særligt selskaberne bag fodboldholdet og damehåndboldholdet.

- Vi kan sætte et positivt flueben ud for fodboldholdet, så de har selvfølgelig en ekstraordinær plads med hele den her fantastiske sæson. Resultatet er et udtryk for hele den positive udvikling der, siger direktøren.

- Damehåndboldholdet får vendt udviklingen efter en del år, og de har nu et vigtigt fundament for den videre udvikling.

Opbakningen bliver større

Tilskuermæssigt har Sønderjyske også haft et rekordår. Sidste år var der 231.000 gæster til hjemmekampene i Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Vojens. Det kan også mærkes i regnskabet.

- Vi har lavet en flot tilskuerrekord. Det er jo et udtryk for, der er en stigende opbakning til projektet, og det smitter selvfølgelig af på regnskabet.

Sorte tal igen næste år

Sønderjyskes direktør Klaus B. Rasmussen forventer også, at koncernen har sorte tal på bundlinjen, når nuværende regnskabsår slutter.

- Vi er tidligt i regnskabsåret, og der kan nå at ske meget. Jeg har dog en god fornemmelse af, at det lykkes at få et samlet plus for koncernen igen i år, siger Klaus B. Rasmussen til TV SYD.

Indeværende regnskabsår løber frem til sommeren 2017.

Sådan har udvalgte selskaber i Sønderjyske præsteret:

SønderjyskE Fodbold Holding A/S: -650.000 kroner
SønderjyskE Fodbold A/S: 2.767.000
SønderjyskE Damehåndbold A/S: 722.000
SønderjyskE Herrehåndbold A/S: 158.000
SønderjyskE Ishockey A/S: 512.000
Sønderjysk Elitesport A/S: -5.000
Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S (SUSAM): 1.144.000
Koncernresultat: 4.847.000

 

Mere sport