Sønderjyske spiller bedst for pengene

Sønderjyske præsterede bedst i superligaen i forhold til klubbens samlede økonomiske udgifter. Klubben lå langt over klubber som AGF, OB og AaB.

Drømmen kan blive til virkelighed. Sønderjyske vandt sølv i sæsonen 2015/16 i den bedste danske fodboldrække, selvom ti andre klubber brugte langt flere penge. Sønderjyske har helt præcist brugt 27,6 millioner kroner i lønudgifter, og derfor er det klubben, hvor der blev spillet bedst i forhold til de samlede lønudgifter. Det viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut.
 
I den seneste sæson 2016/17 formåede Sønderjyske at følge op på sølvmedaljerne ved at kvalificere sig til superligaens mesterskabsspil. Dermed er klubben et eksempel på, at det ikke er et krav at hive den store pung op ad lommen for at præstere godt.
 
- Vores spillere er ikke de bedst lønnede, men hvis de præsterer godt, vil klubben også gerne belønne dem, fortæller Sønderjyskes regnskabschef, Jane Gerber, til TV SYD.

Sportschef Hans Jørgen Haysen summerer det om til fire værdier, som klubben baserer sig på: Fra ledelsen til spillere og trænere i alle årgange. 

- Det er fællesskab, ydmyghed, hårdt arbejde og ansvarlighed. Vi ved, at vi skal arbejde stenhamrende hårdt- At vi skal løbe løbe længere end de andre, hvis vi skal lykkes, siger sportschefen til TV SYD.
 
Tilbage i 2014/15 lå klubbens omkostninger på 22,1 millioner kroner.
 
- Stigningen hænger sammen med, at vores spillere har præsteret så godt, at der har været bonusser til dem, siger Jane Gerber.
 
På trods af stigningen ligger fodboldklubben på et middelniveau i lønudgifter i forhold til de andre klubber. Her bruger FCK til sammenligning 157 millioner kroner. Altså knap seks gange mere.
 
Det har ikke været muligt for Idrættens Analyseinstitut kun at kigge på lønudgifter til spillerne. Derfor er der brugt tal fra de samlede personaleomkostninger. Blandt andet omkostninger til administration.