Sønderjyske tabte første finale

Sønderjyske tabte 4-3 i en særdeles tæt første finale mod Herning

Der var mål, spænding og dramatik til tilskuerne i Vojens fredag aften, da Sønderjyske tog imod Herning i den første DM-finale. Herning vandt kampen 4-3 efter overtid.

Den ordinære kamp var endt 3-3. Derfor skulle der en ekstra periode til for at afgøre kampen. Efter kun 30 sekunder scorede Daniel Galbraith kampens første mål og bragte hjemmeholdet på vinderkurs. Men i første periode fik midtjyderne udlignede, så de to hold sluttede første periode som de begyndte den; helt lige.

I anden periode bragte Thomas Spelling de lyseblå foran med 2-1, men midtjyderne ville det anderledes og fik i tredje periode vendt et truende nederlag til en 3-2 føring. Den fik Mads O. Lund dog udlignet til 3-3, da han med tre minutter tilbage af kampen bragte Sønderjyske tilbage på uafgjort.

Derfor skulle kampen altså afgøres i en ekstra fjerde periode og her var Thomas Petruska skarp og scorede Hernings fjerde og sit tredje mål i kampen. Dermed vandt Herning den første af årets DM-finaler.

Herning er nu foran 1-0 i finaleserien, der spiller bedst af syv