Sønderjyske tabte hjemme til FCK

Med en hårdt tilkæmpet sejr på 2-0 over Sønderjyske er FC København fortsat tophold i SAS Ligaen. Samtidig fik holdet revanche for 0-5-nederlaget i oktober.  

FC København måtte arbejde hårdt, men med en 2-0-sejr over Sønderjyske på Haderslev Fodboldstadion er københavnerne fortsat uden pointtab i foråret.

Dermed bragte FC København sig på ny tre point foran OB i toppen af SAS ligaen og fik samtidig revanche for det chokerende 0-5-nederlag, holdet måtte sluge, da det i oktober sidst var på besøg i Haderslev til en kamp i pokalturneringen.

 Det resultat havde de ikke glemt i Sønderjylland, og hjemmeholdet kom da også ud med al det mod og den selvtillid, pokaltriumfen og den gode forårsåbning med uafgjorte kampe i både Brøndby og Odense havde givet holdet.

Efter ti minutter havde hjemmepublikummet jubelskriget på læberne, men Henrik Bødkers tordenskud sneg sig lige uden om Johan Wilands målhjørne.

Det gæstende tophold havde mere end vanskeligt ved at få bolden til at løbe i de vanlige kombinationer, og selv om banen langt fra var i så dårlig stand, som man kunne frygte, var forskellen tydelig til det fine græstæppe, københavnerne havde spillet på i Parken i foråret første to kampe.

Derfor blev spillet for langsomt. Hverken Jesper Grønkjær eller Martin Vingaard blev sat i scene på kanterne, og Dame N'Doye blev kontrolleret af den sønderjyske anfører Sölvi Ottesen.
 Alligevel var N'Doye manden i centrum, da gæsterne fik deres eneste chance før pausen, men senegaleseren prikkede bolden uden om stolpen fra kort afstand.

Sønderjyskes simple spil var mere effektivt, og holdet sluttede også første halvleg bedst, da centerforsvareren Anders Østlis veltimede hovedstød blev reddet på målstregen af Martin Vingaard.

Publikum var dog dårligt kommet på plads efter pausen, før Cesar Santin bragte favoritterne foran og ødelagde noget af den sønderjyske optimisme. FCK kunne trække sig en smule længere tilbage og var ikke længere så sårbare over for de dybe stikninger til Kenneth Fabricius, og dermed blev et af hjemmeholdets farligste våben effektivt stækket.

Det var da også københavnerne, som var bedst i anden omgang. N'Doye, Grønkjær og Mikael Antonsson havde alle 2-0-scoringen for fødderne, inden Sønderjyskes målmand David Ousted fire minutter før slut lod et hjørnespark fra Oscar Wendt stryge direkte i mål.

Nederlaget bremsede sønderjydernes gode stime med fem kampe uden nederlag, mens FCK efter Silkeborgs nederlag nu er eneste hold med fuldt pointudbytte i foråret.