Sønderjyske tager fem mulige debutanter med til Farum

Tavlen er vasket ren. En ny Superligasæson begynder fredag aften kl. 18.00, når Sønderjyske stiller op mod FC Nordsjælland i Farum, hvor fem spillere har chancen for debut.

Selvom det i denne sæson er dobbelt så svært at rykke ned fra Superligaen, er Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, ikke i tvivl:

- Vi skal først og fremmest sørge for, at det også hedder Superliga i Haderslev næste sæson, siger han til TV SYD.

Den nye turneringsstruktur fra næste sæson betyder, at der kun rykker ét hold ned.

- Mange byder ind på den ene nedrykningsplads. Det var vanvittigt tæt sidste sæson, og det ser ud til at gentage sig. Blandt andet fordi der er kommet to stærke oprykkere i Viborg og AGF op i Superligaen, siger sportschefen.

OB-træner Kent Nielsen udtaler fredag, at FC København, FC Midtjylland og Brøndby kan sige, at de vil spille med om det danske mesterskab. De øvrige ni hold vil mest af alt kæmpe for at undgå at blive en del af bundstriden, selv om kun et enkelt hold rykker ned næste år.

- Jeg er helt enig. De ni andre klubber skal tage sig i agt for ikke at rykke ned, siger Hans Jørgen Haysen, der fredag drager mod Farum med fem mulige debutanter i bussen.

- Vi har oplevet stor udskiftning på holdet. Nu skal vi have svar på, om truppen er lige så stærk som sidste sæson, siger han.

De fem nye ansigter i truppen er Thomas Dalgaard, Joao Pereira, Janus Drachmann, Troels Kløve og Marc Pedersen.