Sønderjyske tankede vigtig selvtillid mod FC Midtjylland

Med uafgjort 2-2 på udebane mod FC Midtjylland tankede Sønderjyske søndag aften vigtig selvtillid inden den altgørende kamp i Prag i Europa League.

Mens det meste af det sportsglade Danmark havde rettet opmærksomheden mod Rio og det danske håndboldlandsholds kamp for guld, mødtes de to jyske Europa League-hold hinanden i Herning - og meget passende slutede superligaopgøret mellem FC Midtjylland og Sønderjyske 2-2, hvor begge hold bidrog til resultatet med et selvmål.

Sønderjyskes Nicolaj Madsen bragte ellers sit hold foran efter bare 8 minutters spil. Godt angrebsspil og en flot assist fra Johan Absalonsen grundlagde den tidlige føring.

Begge søndagens hold i Herning satser på dødbolde og det blev også en væsentlig faktor, da FC Midtjylland  udlignede til 1-1 efter omtrent 15 minutters spil. Et langt indkast fra den tidligere Esbjerg-spiller Kian Hansen skabte fare i sønderjydernes felt og  det udløste til et selvmål af Pierre Kanstrup.

Endnu et langt indkast fra Kian Hansen strøg ind i panden på Filip Novak, som gjorde Marin Skender chanceløs og bolden røg dermed i netmaskerne til stillingen 2-1 til hjemmeholdet efter 57 minutters spil.

I overtiden fik Sønderjyskes Mikael Uhre ekspederet en giftig aflevering ind foran mål, som FC Midtjylland-stopper Kian Hansen ikke kunne håndtere og han sendte bolden i eget net, hvilket resulterede i kampens andet selvmål og en stilling på 2-2.

Det sene udligning gav både Sønderjyske et point i superligaen og vigtig selvtillid før returkampen mod Sparta Prag torsdag aften.