Sønderjyske-træner: Sværere at overleve i Superligaen

Det er blevet sværere at redde sig i Superligaen, end det har været i de senere år, mener Sønderjyskes træner.

Der er kommet koldsved på Sønderjyske-træner Lars Søndergaards pande i denne sæson. For bundkampen er blevet væsentligt hårdere end i de seneste sæsoner.

Årsagen er ret simpel. For der er stor forskel på, om det er HB Køge og Lyngby, der ligger under nedrykningsstregen, eller om det er FC København og FC Nordsjælland.

Sønderjyske røg søndag under stregen, fordi holdet tabte 1-2 på udebane til FCK.

- Det er selvfølgelig sværere at overleve i Superligaen i denne sæson. Vi vidste, at vi ville ligge til nedrykning, hvis vi tabte til FCK. Så det kommer ikke bag på os.

- De to hold, som har ligget dernede, har gjort det hele lidt mere anspændt. Hvis det havde været to andre hold - som HB Køge og Lyngby for to sæsoner siden - så havde vi ikke fået koldsved, siger Søndergaard.

Da HB Køge og Lyngby lå til nedrykning for et par sæsoner siden, gav det noget mere ro og tryghed hos Sønderjyske end i år, hvor FCK og FCN har ligget under Sønderjyske.

- Med de hold vidste man, at det kunne vi nu nok klare. Men vi vidste godt, at FCK absolut ikke ville komme til at spille med om nedrykning.

- Det drejer sig for os om at holde os over stregen. Nogle vil måske mene, at Sønderjyske er ved at slippe taget, og det vil vi gerne modbevise, siger Søndergaard.

Sønderjyske er blevet kendt for at være et hold, som er gode til at klare frisag i de mentalt hårde kampe for at undgå nedrykning.

- I de to år, jeg har været i Sønderjyske, er vi blevet nummer seks og otte. Og det har kun været ganske lidt, at vi har ligget i nærheden af bunden i de to sæsoner.

- Nu ligger vi til nedrykning, og det skal vi tackle. Vi skal nok rejse os. Men vi er ikke 100 procent, hvor vi skal være, fastslår Søndergaard.

Sønderjyskes angriber Tommy Bechmann mener ikke, at den første tredjedel af sæsonen har været acceptabel.

- Det er gået for meget op og ned med os. Vi ligger nu under stregen, så det kan ikke være godkendt.

- Men igen, der er 22 kampe tilbage, og vi må sætte pris på, at det ikke var den sidste spilledag i dag, siger Bechmann.