Spis 500 år gammel mad

Sønderjyllands Museum i Haderslev tilbyder gæster at smage mad som den blev lavet for 500 år siden i renæssancen.

Byggrød, kærnemælksost og pølser uden skind. Det er en del af menuen, når gæster hos Sønderjyllands Museum i Haderslev i denne uge kan være med til at lave og smage på maden fra renæssancens kogebog. Og hver dag bliver der stegt små ostekager med korender og æbleskiver- naturligvis med æbler i.

Maden laves over ildstedet i museets lille bulhus, der er en rekonstruktion af et bondehus, som det kunne have set ud på landet omkring 15-1600-tallet. Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten igen møbler.

Arrangementet finder sted fra 7.-10 august hver dag kl. 11 - 16 hos Museum Sønderjylland, Dalgade 7 i Haderslev. De koster 20 kr. udover den almindelig entrepris at deltage i madlavningen.

Se mere på Sønderjyllands Museums egen hjemmeside: http://www.museum-sonderjylland.dk

renæssance mad sønderjyllands museum2
renæssance mad sønderjyllands museum3
renæssance mad sønderjyllands museum4
renæssance mad sønderjyllands museum5