TV der bevæger dig

Sports-efterskole lukker - før den starter

Den nye sportsefterskole i Sommersted ved Haderslev lukker, før den bliver en realitet. Sportsefterskolen skulle have givet byens gamle efterskole nyt liv.

Sommersted Efterskole lukker efter 60 år. (Google Maps)

Sportsefterskolen Sommersted lukker på grund af lavt elevtal til det kommende skoleår. Det har bestyrelsen besluttet på et ekstraordinært skolekredsmøde onsdag aften.

Kun 42 tilmeldinger

Der var kun 42 tilmeldinger til skoleåret 2012-13. Det betød, at skolens bank og kreditforening har smækket pengekassen i.

Sommersted Efterskole har eksisteret i 60 år. For at vende den dalende elevtal blev det besluttet at omdanne skolen til sportsefterskole efter ferien. Men det har altså slået fejl.

Initiativpris

- Sportsefterskolen var ellers på alle måde klar til start med en tydelig kristen sportsprofil, kompetente trænere på alle linjerne, noterer bestyrelsesformand Erling Due Pedersen. Skønt der kun var 42 tilmeldinger til skoleåret 2012-13 var der flere tilmeldinger til skolen i de kommende år, end vi har set tidligere. Mange har anerkendt det store arbejde bag det nye skoletilbud, Sommersted Sportsefterskole, deriblandt skolens kreditorer og KFUM Idrætsforbund. Sidstnævnte gav os en initiativpris for projektet Sportsefterskolen Sommersted i maj.

Svær tid

Formanden fortsætter:

- Vi må bare sande, at det har været overordentligt vanskeligt at starte en ny efterskole op midt i den finansielle uro i Danmark og familiernes svage privatøkonomi, hvor mange kun har råd til at betale ét efterskoleår mod tidligere to eller tre. Endelig ligger vi i et område, der har svært ved at tiltrække efterskoleelever, og som har mange andre gode skoler.

- Vi er rigtig kede af udviklingen - ikke mindst for de mange medarbejdere, der efter sommerferien vil stå uden arbejde. Men jeg vil gerne benytte anledningen til også her at takke bestyrelse, ledelse og medarbejdere for deres store indsats i udviklingsprojektet, i det daglige og senest med det dybtfølte ønske om at få afsluttet indeværende skoleår på bedste måde.